opc_loader

Wensenlijst

Zelf je zwembad bouwen

Bent u al jaren aan het dromen van uw eigen inbouw zwembad? Aarzel dan niet langer! Wij staan garant voor kwalitatief en professioneel materiaal aan een voordelige prijs.  Een zeer goede prijs kwaliteit en zeer degelijk advies staan centraal bij ons voor het realiseren van uw droom. Een goed advies en de nodige tekeningen en plannen resulteren in een goed resultaat! Indien gewenst geven wij advies ter plaatse om zo uw eigen zelfbouw zwembad project tot een goed einde te brengen?
Wenst u alles zelf te doen of slechts een gedeelte, alles kan bij ons. Wij overlopen samen uw project en u bepaalt zelf wat u zelf wenst uit te voeren. Wij begeleiden u van het uitgraven van de put, het voorbereiden van de bodemplaat, het bouwen van de muren, het plaatsen van de inbouwstukken, plaatsen van de liner tot het installeren van de filterinstallatie met bijhorende pomp, zoutelectrolyse en warmtepompt. Wenst u uw zwembad uit te voeren met betonblokken of met polystyreen blokken? Alles kan bij ons. Voelt u zich niet honderd procent vertrouwd met de pompinstallatie, dan kunnen wij dit gedeelte voor u uitvoeren. Bouw je zwembad zelf met doe het zelf zwembad en uw droom wordt werkelijkheid! Door zoveel mogelijk zelf uit te voeren aan uw zembad, bespaar je natuurlijk heel wat op uw budget. Klik hier en krijg meer info over zelf zwembad bouwen.

Bodemplaat


Wij raden aan een betonplaat van 20cm dikte met een bewapeningsnet van 8 of 10mm.

Afhankelijk van de ondergrond kan er een zwaarder bewapeningsnet geadviseerd worden.

Indien een bodemput noodzakelijk is, dan moet die meteen voorzien worden. Daar het bij het gieten van de betonplaat onmogelijk is om de exacte hoogte van de bodem te bepalen, raden wij aan om een bekisting met  afmetingen van 30x60cm te voorzien. De darm naar de bodemput moet met een kleine overlengte reeds geplaatst worden. Het eindelijk aansluiten van de darm en plaatsen van de bodemput gebeurt als men de uiteindelijke hoogte kent . Indien er een lamellendeck met nis wordt geplaatst adviseren wij ook om een bodemput in de nis te plaatsen om zo het zand dat in de nis terechtkomt toch te kunnen afvoeren.

Voor de betonplaat nemen we C25/30 beton – kiezel 4-14. 300-350kg cement P40 per m3.

Doorsnede zwembad