opc_loader

Wensenlijst

Zelf je zwembad bouwen

Bent u al jaren aan het dromen van uw eigen inbouw zwembad? Aarzel dan niet langer! Wij staan garant voor kwalitatief en professioneel materiaal aan een voordelige prijs.  Een zeer goede prijs kwaliteit en zeer degelijk advies staan centraal bij ons voor het realiseren van uw droom. Een goed advies en de nodige tekeningen en plannen resulteren in een goed resultaat! Indien gewenst geven wij advies ter plaatse om zo uw eigen zelfbouw zwembad project tot een goed einde te brengen?
Wenst u alles zelf te doen of slechts een gedeelte, alles kan bij ons. Wij overlopen samen uw project en u bepaalt zelf wat u zelf wenst uit te voeren. Wij begeleiden u van het uitgraven van de put, het voorbereiden van de bodemplaat, het bouwen van de muren, het plaatsen van de inbouwstukken, plaatsen van de liner tot het installeren van de filterinstallatie met bijhorende pomp, zoutelectrolyse en warmtepompt. Wenst u uw zwembad uit te voeren met betonblokken of met polystyreen blokken? Alles kan bij ons. Voelt u zich niet honderd procent vertrouwd met de pompinstallatie, dan kunnen wij dit gedeelte voor u uitvoeren. Bouw je zwembad zelf met doe het zelf zwembad en uw droom wordt werkelijkheid! Door zoveel mogelijk zelf uit te voeren aan uw zembad, bespaar je natuurlijk heel wat op uw budget. Klik hier en krijg meer info over zelf zwembad bouwen.

Uitgraven put

Breedte betonplaat = binnenkant zwembad + 80cm. Met polystyreen blokken van 25cm breed geeft dit een extra 15cm langs alle zijden. Maak dit niet te groot want later wordt het gedeelte tussen muur en aarde opgevuld met stabilise om wegzakken van het terras te vermijden.

Diepte = gewenste diepte zwembad + 25cm. Onderaan komt een betonplaat van 20cm dikte met daarboven nog 5cm chape om alles moet vlak te krijgen. De afstand tussen onderkant boordsteen en waterniveau is ongeveer 14cm.
Bovenaan komt op de muur nog een boordsteen die er dan zal voor zorgen dat het zwembad net iets hoger komt. Wenst u dit niet dan moet u deze boordsteen ook nog in rekening brengen. De boordstenen zijn gemiddald tussen de 2,5 en 5,5cm dik.
Doorsnede zwembad