opc_loader

Wensenlijst

Zelf je zwembad bouwen

Bent u al jaren aan het dromen van uw eigen inbouw zwembad? Aarzel dan niet langer! Wij staan garant voor kwalitatief en professioneel materiaal aan een voordelige prijs.  Een zeer goede prijs kwaliteit en zeer degelijk advies staan centraal bij ons voor het realiseren van uw droom. Een goed advies en de nodige tekeningen en plannen resulteren in een goed resultaat! Indien gewenst geven wij advies ter plaatse om zo uw eigen zelfbouw zwembad project tot een goed einde te brengen?
Wenst u alles zelf te doen of slechts een gedeelte, alles kan bij ons. Wij overlopen samen uw project en u bepaalt zelf wat u zelf wenst uit te voeren. Wij begeleiden u van het uitgraven van de put, het voorbereiden van de bodemplaat, het bouwen van de muren, het plaatsen van de inbouwstukken, plaatsen van de liner tot het installeren van de filterinstallatie met bijhorende pomp, zoutelectrolyse en warmtepompt. Wenst u uw zwembad uit te voeren met betonblokken of met polystyreen blokken? Alles kan bij ons. Voelt u zich niet honderd procent vertrouwd met de pompinstallatie, dan kunnen wij dit gedeelte voor u uitvoeren. Bouw je zwembad zelf met doe het zelf zwembad en uw droom wordt werkelijkheid! Door zoveel mogelijk zelf uit te voeren aan uw zembad, bespaar je natuurlijk heel wat op uw budget. Klik hier en krijg meer info over zelf zwembad bouwen.

Muren

Om een betere isolatie te hebben en op langere termijn een lagere energiefactuur, adviseren wij polystyreen blokken om de muren te realiseren. Onze blokken zijn 1m breed x 25cm diep x 30cm hoog.
Daarnaast kan men ook werken met beijvoorbeeld betonblokken.
Formwork - Polystyrene
Polystyreen blok 1

De onderste laag polystyreen blokken worden in een mortelbed perfect waterpas geplaatst daar deze de basis zijn voor de volgende lagen.

Formworks Step 4 - Make sure that the formwork is horizontal

Vergeet de kopstukken niet op de hoeken alsook het verwijderen van de kopse kant om een goeie verbinding te hebben.

Om de kracht van het water te kunnen opvangen worden de muren verankerd in de betonplaat met betonijzer van diameter 8mm in elk gat van de polystyreenblokken. Deze staven lopen door tot bovenste laag.

Formworks Step 6- Install bars

Horizontaal worden er elke laag betonijzer diameter 6mm geplaatst in de voorziene gleuven. Waar de horizontale en vertikale betonijzers elkaar kruisen worden deze aan elkeer vastgebonden.Zorg ervoor dat de horizontale ijzers de blokken mee naar beneden houden, laat geen ruimte tussen blok en ijzer.

 Polystyreen 1

De blokken worden aan elkaar vastgemaakt of vastgekleefd met silicone. Dit doet men door silicone aan te brengen in de groeven.

Formworks Step 9 - Adding the formwork on the glue

Zorg ervoor dat de hoeken steeds in verband staan en dat er geen zaagsneden op de hoeken zijn.

OPGELET : de inbouwstukken zoals skimmers, inspuiters, stofzuigeraansluiting en led verlichting moeten eerst geplaatst worden alvorens beton te storten!

Daarnaast kan men de muren ook uitvoeren met Stepoc, beton,…